Sommarutstillinga 2017 «SPOR» (avslutta)

Bilde på toppen er et videostill fra Salte Kyss av Shwan Dler Qaradaki

1. juli – 6. august, åpning lørdag 1. juli 

Årets tema er SPOR som kan ha flere betydninger og vinklinger. I tillegg til konkrete teknikker knyttet til å lage spor i f.eks en trykkplate eller annet materiale kan SPOR også forstås i overført betydning. Det kan handle om fortid og fremtid, om noe som har satt preg eller spor, gå i andres spor eller være på sporet av noe nytt. SPOR kan ha både tyngde og letthet i seg.


Spor

Følgende er et utdrag fra årets katalogtekst skrevet av kunsthistoriker Bente Støa, vi takker for ditt flotte bidrag

For noen år siden ble den store gamle låven midt i Seljord sentrum varsomt gjort om til rom for kunst. Låven ble til Kunstlåven, og har siden vært fast visningssted for Sommerutstillingen. Selv om bygningen ikke lenger er lagringsplass for høy, og rom for husdyrbruk og landbruksmaskiner, men fylt med kunst, er det likevel fortsatt mulig å merke funksjonen den en gang hadde. Det sitter så å si «i veggene», og har betydning for hvordan kunstverkene oppleves i dag. Nå er historien til bygningen bare én av mange faktorer som bidrar til å skape meninger i kunst. Tenk bare på hvordan veggenes materialer og farger, avstanden mellom verkene, sokler, rammer, lyssetting eller vinduer mot landskapet og stedet utenfor, virker inn på det vi ser! Kunstlåven bekrefter det vi allerede vet. Det finnes spor av noe annet i rom hvor kunst stilles ut, og disse påvirker måtene vi betrakter kunstverkene på der inne.

I alle kunstverk vil det også finnes spor etter kunstnernes arbeid, spor eller avtrykk etter hånden og tanken, og andre spor som viser tilbake til tidligere tiders kunst. Kanskje kjenner vi igjen samtidskunstnerne på de synlige sporene de lager, men ikke nødvendigvis, for i dag er det oftere utforskning av ulike teknikker, materialer, formspråk og idéer som preger den enkeltes kunstproduksjon. Derfor er det kanskje mer nærliggende å betrakte samtidskunst som en prosess, ikke et ferdig resultat, og det betyr at publikum har en annen rolle enn før. Vi bidrar med våre opplevelser og erfaringer i møter med kunst, for også vi setter spor etter oss og tilfører kunsten nye betydninger.


Kunstnerne er:

(Klikk på kunstnernes navn for nærmere informasjon/hjemmeside)

Ellen Karin Mæhlum, Terje Roalkvam, Shwan Dler Qaradaki, Jadwiga Podowska, Marit Lyckander, Martine Linge, Kristin Skrivervik, Bente Sætrang, Ingrid Haukelidsæter, Åsmund Haukelidsæter, Vanna Bowles, Mandana Moghaddam, Andrea Lange, Bertil Greging

 (Hold musepekeren over bilde for kunstnerens navn)

Velkommen! 

2 thoughts on “Sommarutstillinga 2017 «SPOR» (avslutta)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s